Elis idébank

Språkmateriell

Dinospill

Slik ser Dinospillet ut.

Dette spillet går ut på å komme først frem til mål, mens man beveger seg blant dinosaurer. Fargen på dinosauren du havner på, viser hvilken lyd du skal si. For eksempel skal du si språklyden /k/ hvis du havner på en gul dinosaur.

Spillet passer godt for dem som skal øve på lydene /k/, /t/, /g/ eller /d/, eller flere av disse. Det kan være aktuelt ved de fonologiske forenklingsprosessene fronting og backing, eller stemming og avstemming.

I blant kan man havne på felter hvor det står f.eks. «Brøl som en dinosaur!», og da er det bare å ta i bruk den mest skremmende lyden du kan klare å lage! Akkurat som i et stigespill, finner du også noen felter hvor du må gå noen skritt frem eller tilbake.

Hvis barnet fint klarer å uttale lydene riktig i ord (men glemmer seg), kan det hende dette spillet blir litt for enkelt. Da kan det være stigespill eller lottospill er mer egnet, siden disse øver opp uttale av ord med de aktuelle lydene. 🙂

Dinospillet koster kr 40 inkl MVA og betales fortrinnsvis med Vipps. Materiellet kommer som en PDF-fil som sendes på e-post, så du må selv skrive ut og laminere det. Fremgangsmåte og tips for å uttale k- og g-lyd medfølger.

Klikk på linken under hvis du ønsker å bestille Dinospill:

Et lite tips: 🙂 – Jeg lager spillbrikker som kan bestilles i posten, som passer til dinospillet. Se bilde under. Disse har form som dinosaurer. Les mer om dinobrikkene her.

Dinobrikker

–> Tilbake til materiell.