Elis idébank

Språkmateriell

Fire På Rad

Med dette enkle spillet kan dere øve på å uttale språklyder i ord (automatisering), mens dere spiller «Fire på Rad».

Aktiviteten får du mest glede av hvis det brukes sammen med et klassisk fire på rad-spill, lignende det blå på bildet under. Aktiviteten egner seg best for 2 spillere.

Over ser du et klassisk fire på rad-spill som bør brukes sammen med dette spillet. «Fire På Rad» ramme og brikker følger ikke med.

Slik spiller dere: Legg brikkene til fire-på-rad-spillet på sirklene på bildearket, altså oppå bildene som skal øves på.

Spill «Fire på rad» med barnet med vanlige regler, og etter hvert som dere fjerner brikker fra arket og putter på ramma, må dere si ordene som gjemmer seg under. Altså enkel øving pakket inn i spill. 🙂

Det går også an å bruke opplegget uten det klassiske fire på rad-spillet. Da trenger du noe dere kan bruke som brikker, for eksempel binderser eller legoklosser, to ulike farger. Det spilles som «Tre på rad». Første spiller starter med å legge en brikke på en sirkel, sier ordet, og andre spiller følger opp med å plassere sin, og så må man fortsette å spille, benevne ord og blokkere hverandre, helt til noen har fire på rad.

Fire på Rad, i noen ulike varianter. T-lyden, G-lyden og L-lyden. Den lyseblå som vises i forgrunnen er en tom mal som følger med hvis du bestiller et av mine Fire på Rad.

Fire på Rad koster 20 pr stk inkl MVA.

Kjøp her:

Tre På Rad koster kr 20 pr stk inkl MVA. Klikk på linkene over. Opplegget sendes på e-post, så du må selv skrive ut og laminere det.

–> Tilbake til materiell.