Elis idébank

Språkmateriell

Rimeaktiviteter

Kr. 50.

Å kunne rime er viktig for å tilegne seg bevissthet om at ord består av mindre deler og enkeltlyder. Rimeleker og -aktiviteter kan øve opp evnen til å lytte på ordene, så fokuset flytter seg fra betydning/innhold til ordets form og uttrykk. At katt rimer på hatt, for eksempel, avslører at lyden /k/ er forskjellig fra /h/.

I denne varianten skal barnet prøve å finne ut hvilke rimkort som rimer på de ordene som står fast i rammen. OBS: Bildet er fra en eldre utgave av spillet, men det er ikke nevneverdig endret.

Jeg har laget noen rimaktiviteter-/spill som kan brukes til å leke med rim, trene på rim eller kartlegge barns evne til å rime. Det er i alt 20 rimpar, 40 bilder. Med materiellet følger det med forslag og instruksjoner til 6 ulike måter å bruke materiellet på. Barna blir da kjent med å bruke rimparene på ulike måter med ulike vanskelighetsgrader.

Eksempler på rimpar i spillet
Katt – hatt
Hund – munn
Vott – slott

Med materiellet er det også mulig å tilpasse øvingen til barnets nivå, for eksempel starte med noen få par som skal rimes. Si ordene høyt sammen med barnet de første gangene dere øver.

Alle tegninger er laget av Eli Lesteberg With. Spillet er endret i 2020, og enkelte detaljer avviker fra bildene over.

Filene sendes som PDF på e-post, og må skrives ut fra PC. Det anbefales å laminere materiellet for å tåle aktiv bruk av barnehender.

Forhåndsbetaling med Vipps foretrekkes, kr 50 for hele pakken. Firmaer kan be om faktura.

Det følger med to ulike rimspill og i alt seks forslag til rimaktiviteter med instruksjoner.

Se også mitt nye Rimlotto!

Kontakt meg for å bestille materiellet, og dere kan starte øvingen innen kort tid. 🙂

–> Tilbake til språklig bevissthet.